مشاوره تبلیغاتی
مشاوره تبلیغاتی | آژانس تبلیغات دوچرخه: مشاوره تبلیغاتی زمانی بیشتری بازدهی را خواهد داشت که تیم تبلیغ کننده آگاهی کامل نسبت به کسب و کار سفارش داشته باشد. ما در آژانس تبلیغات دوچرخه قبل از هرکاری به تحلیل و بررسی کسب و کار شما می پردازیم تا بتوانیم بهترین حالت تبلیغات را برای شما انتخاب کنیم. مشاوره تبلیغاتی در آژانس تبلیغات دوچرخه دارای فرآیند خاص و اختصاصی برای هر کسب و کار می باشد. فقط کافی است شما از طریق فرم تماس با ما در تماس باشید و اطلاعات کسب و کارتان را در اختیار ما قرار دهید تا ما بتوانیم بهترین روش تبلیغات و پربازده ترین تبلیغات را برای شما انتخاب کنیم و به شما پیشنهاد دهیم و اجرا کنیم.
در این صورت است که فرآیند مشاوره تبلیغاتی به خوبی انجام می پذیرد و بهترین نتیجه را می گیرد.
به صورت کلی رسانه ها به 3 بخش ATL، BTL و TTLتقسیم می شوند:
رسانه های ATL:
مثل رادیو، تلویزیون، مجله، روزنامه، تبلیغات محیطی.
رسانه های TTL:
مثل شبکه های اجتماعی، بازاریابی انلاین، رویداد های آنلاین.
رسانه های BTL:
روابط عمومی، ارسال نامه، ایمیل، کوپن تخفیف.
که مطابق با کسب و کار شما و مشتریان هدفتان تصمیم گیری میشود که از طریق کدام رسانه محتوای تبلیغاتی شما آماده و پخش شود
ما در آژانس تبلیغاتی دوچرخه در تمامی این بخش ها تجربه داشته ایم و تمام تلاشمان این است تا مشتریانمان را به نتایجی رویایی برسانیم.
تبلیغات چیست؟
تبلیغ از کلمه آگهی اومده و کلمه آگهی هم از آگاهی اومده، به طور خلاصه تبلیغات یعنی آگاه کردن مردم از وجود یک کالا یا خدمت.
مدل 5M در تبلیغات
یکی از مدل های ساده و جامع تبلیغاتی مدل 5M است که بسیار کاربردی و ساده است و کل فرایند تبلیغات تبلیغات را شامل میشود. 5M مخفف:
- mission هدف تبلیغ
- money پول
- message پیام
- Media رسانه
- Measurement ارزیابی
1. Mission هدف تبلیغ
اولین و مهمترین m در تبلیغات هدف تبلیغ است که باید بسایر به آن توجه شود.
ابتدا باید هدف خود را از تبلیغات مشخص کنید، اینکه چرا میخواهید تبلیغات انجام دهی، هدف از تبلیغ چیست؟ تبلیغا قصد انتقال چه پیامی را به مخاطب دارد؟
2. Money پول
تصمیم در مورد اینکه چقدر بودجه برای تبلیغات در نظر بگیریم یک تصمیم دشوار و در عین حال تجاری است.میتوان گفت که بودجه تبلیغاتی میتوانند تمامی فعالیت های تبلیغاتی را تحت الشعاع خود قرار میدهد.
صرف مبلغ کم برای تبلیغات منجر میشود که شرکت، بخشی از مشتریان خود را که ممکن است به خریدار تبدیل شوند از دست بدهند.
3. message رسانه
پس از اینکه مشخص شد هدف از تبلیغی که قصد شروع آن را داریم چیستو با ارائه آن چه منظوری را دنبال میکنیم و بعد از اینکه تعیین کردیم چه مقدار بودجه برای تبلیغ در اختیار داریم نوبت به پیام تبلیغ میرسد.
قدم اول جمع آوری اطلاعات لازم برای نوشتن متن آگهی تبلیغات است، شما ابتدا باید اطلاع یابید که این کالا چه عملی برای کسانی که آن را میخرند انجام میدهد. شما باید اطلاعاتی درباره خریداران محصولتان بدست آورید و یک پرسونای مخاطب از آن ها تهیه کنید.
همچنین سوالاتی مانند :
چه ویژگی محصول ما برای مشتریان مهم است؟
مشتریان چرا محصول یا خدمات ما را استفاده میکنند؟
مزایای ما چیست؟
جایگاه ما چیست و یا میخواهیم چه جایگاهی داشته باشیم؟
و …
4. media رسانه
بعد از اینکه پیام تبلیغاتی خود را آماده کردیم حال وقت این رسیده که این پیام را از طریق رسانه درستی منتشر کنیم.
مهم ترین گام ها برای انتخاب رسانه:
- تعیین سطح پوشش، فراوانی رویت پیام و نحوه تاثیر
- انتخاب در میان انواع رسانه های مختلف عمده
- انتخاب وسیله خاص خاص ناقل پیام
- تصمیم در رابطه با زمانبندی رسانه
اینکه چه رسانه ای انتخاب کنیم کاملا بستگی به مخاطب و نوع پیامی که میخواهیم منتشر کنیم دارد.
5. measurement ارزیابی
یکی از مهم ترین گام ها در برنامه تبلیغاتی، ارزیابی آثار آن تبلیغات است که متاسفانه در ایران کمتر به آن توجه میشود.
در این بخش باید تحلیل ها و ارزیابی ها را به 3 بخش :
قبل از اجرای تبلیغ
حین اجرای تبلیغ
و بعد از اجرای تبلیغ
تقسیم بندی کرد ومیزان تاثیر تبلیغات بر روی کسب و کار را ارزیابی میکنیم.
5 روش عمده برای تعیین بودجه برای تبلیغات:
- روش در حد استطاعت
- روش در صدی از فروش
- روش برابری با رقبا
- روش رتبه بندی
- روش هدف و انجام کار
1. روش در حد استطاعت
بسیاری از این شرکت ها بری تعیین بودجه تبلیغاتی خود از این روش تبلیغاتی استفاده میکنند. این شرکت ها بودجه اختصاصی به امر تبلیغات را به اندازهای تعیین میکنند که به تصور آن ها شرکت از لحاظ مالی استطاعت تحمل آن را دارند.
این روش برنامه ریزی بلند مدت برای تبلیغات و بازاریابی را دشوار میسازد ولی برای مدت زمانی های کوتاه مدت مناسب است.
2.روش درصد از فروش
بسیاری از شرکت ها نیز از این روش تبلیغاتی برای تبلیغات خود استفاده میکنند، یعنی بودجه تبلیغاتی ایشان، درصد مشخصی از فروش جاری یا پیش بینی فروش آنهاست. گاه نیز فروش نیز به صورت درصدی از فروش کالاها برای فروش همان کالاها در نظر گرفته میشود.
روش تعیین بودجه بر اساس درصدی از فروش یک روش نسبتا شایع در کشور ما است. خوبی این روش این است که میتوانید تاثیر تبلیغات را بر اساس تغییر میزان فروش میتوان اندازه گیری کرد و به همان اندازه نیز بودجه تبلیغاتی زیاد یا کم میشود.
3. روش برابری با رقبا
بسیاری از شرکت ها نیز از روش برابری با رقبا برای تبلیغات خود استفاده میکنند. این شرکت ها بودجه تبلیغات خود را برابر هزینه هایی قرار میدهند که رقبا به این امر اختصاص میدهند.
روش برابری با رقبا یک روش محافظه کارانه و محتاطانه در تعیین بودجه تبلیغاتی است. البته ممکن است این روش با شکست هم مواجه شود زیرا ما از استراتژی پنهان رقبایمان بی خبریم.
4. روش رتبه بندی
در این روش قیمت های تبلیغات و تعداد دفعات پخش اسخراج میشود و پس از آن هزینه تبلیغات مورد نیاز استخراج میشود.
مزایای این روش پیش بینی هزینه های تبلیغاتی است.
5. روش هدف و انجام کار
منطقی ترین روش تعیین بودجه، روش هدف و انجام کار است.با استفاده از این روش، بازاریابان،بودجه تبلیغاتی خود را مطابق فرایند زیر تعیین میکنند:
- تعیین اهداف خاص.
- تعیین کارهای که انجام آن برای رسیدن به این اهداف لازم است.
- برآوردن هزینه های مورد نیاز برای این کارها.
جمع این هزینه ها همان بودجه تبلیغات مورد نیاز را به دست میدهد.
اهداف تبلیغاتی:
1. تبلیغات آگاه کننده یا اطلاع دهنده
نظیر اطلاع رسانی درباره محصول یا خدمت جدید، پیشنهاد استفاده های جدید از یک محصول، توصیف خدمات موجود، مطلع کردن بازار درباره تغییر قیمت، شرح چگونگی کاربرد محصول، توصیف خدمات موجود، تصحیح برداشت های غلط و رفع شایعات و نگرانی درباره محصول و ایجاد تصویر مناسب در ذهن مشتری نسبت به محصول.
این نوع آگاهی برای افرادی خدمت یا کالایی را ارائه میدهند ولی کسی آن هارا نمیشناسد یا از آگاهی خوبی برخوردار نیست بسیار مناسب است.
اگر بخواهیم مثال اینستاگرامی هم بزنیم پیج های اینستاگرام برای اینکه بتوانند پیشرفت کنن در ابتدای کار نیاز به ایجاد آگاهی از وجود خود دارند.
مزدم باید شما را بشناسند تا بتوانند از شما خرید کنند، طبق تحقیقات 60 درصد از مردم کالا یا خدمتی را خریداری میکنند که بشناسند یا نام آن کالا یا خدمت برایشان آشنا باشد.
2. تبلیغات متقاعد کننده
در این مرحله شما آگاهی و معروفیت مناسب را در بازار هدف خود دارید و به دنبال این هستید که فرصتی برای خرید برای مشتریان خود ایجاد کنید تا بتوانید به درآمد برسید. در این مرحله فعالیت هایی مثل تشویق به خرید برند شرکت به جای برند رقیب، در نظر گرفتن جایزه یا تخفیف، ترغیب مشتریان به خرید امروز به جای فردا و … انجام میشود.
این مرحله در زمان کوتاه مدت انجام میشود و تبلیغات دوره ای است، معمولا تبلیغات متقاعد کننده رو به صورت دوره ای و مد روز انجام میدهند تا بیشترین بازدهی را داشته باشد.
نکته : یادتان باشد که در هر مرحله از تبلیغات شما هر پیامی که منتشر میکنید بر روی برندینگ شما تاثیرگذار خواهد بود پس حتما قبل از اجرای تبلیغات به آژانسی مراجعه کنید که علم برندینگ داشته باشد.
3. تبلیغات یادآوری کننده
مانند یادآوری این موضوع به مشتریان که این محصول ممکن است در آینده نزدیک مورد نیاز باشد، مانند شرکت های بیمه، یادآوری محل خرید محصول یا خدمت، تغییر دادن شعبه، تخفیفات فصلی، حراج ها و امتیاز ها و حفظ تداوم و ارتباطات مشتریان با شرکت.
برای مثال شرکت بزرگی مثل کوکاکولا صرفا جهت یادآوری تبلیغات انجام میدهد و گاهی اوقات هم از تبلیغات متقاعدکننده استفاده میکند، شاید بپرسید که چرا کوکاکولا تبلیغات انجام میدهد؟
برای حفظ و تداوم ارتباط با مشتریانش و همچنین به روز نگه داشتن برند.
هنگامی که محصول جدیدی رو به بازار معرفی میکنیم و هدف ایجاد تقاضای اولیه است از تبلیغات آگاه کننده یا اطلاع دهنده استفاده میکنیم. برای مثال زمانی کامپیوتر شخصی به بازار معرفی شد، سازندگان مجبور شدند مشتریان را از مزایای کامپیوتر شخصی آگاه کنند.
هنگامی که رقابت افزایش پیدا میکند و هدف ایجاد تقاضای انتخابی است، تبلیغات متقاعد کننده مورد استفاده قرار میگیرد. برای مثال بنز در تبلیغات خود سعی میکند مشتریان را متقاعد کند که بنز از ماشین های دیگر برتری دارد.
و زمانی که محصولی در منحنی عمر خود در مرحله بلوغ قرارا میگیرد و هدف این است که مصرف کنندگان درباره آن محصول به طور مداوم فکر کنند، تبلیغات یادآورکننده مورد استفاده قرار میگیرد.مثل تبلیغات پرهزینه کوکاکولا که در بالا هم مثالش را آوردیم.
متاسفانه داخل ایران شاهد تبلیغات بی هدفی که در نهایت بی اثر خواهند بود را شاهد هستیم و کمتر کسانی به هدف تبلیغ میپردازند، شاید اگر بدانند این قسمت مهم ترین قسمت تبلیغات است، هدف را جدی میگیرند.
ما در آژانس تبلیغاتی دوچرخه با در نظر گرفتن هدف تبلیغات شما، راهی را انتخاب میکنیم که قطعا به هدف مورد نظر برسید برای اطلاع از تعرفه و مشاوره کلیک کنید.
- آگاه کردن بازار از وجود کالای جدید
- اعلام موارد استفاده جدیدیک کالا
- آگاه کردن بازار از تغییر قیمت
- توضیح درباره نحوه کار کالا
- شرح خدمات موجود
- ایجاد یک تصویر ذهنی از برند درذهن مشتریان
- و …
- ایجاد رجحان نسبت به مارک کالا
- تشویق مصرف کنندگان به استفاده از برند شرکت
- تغییر ذهنیت مشتریان نسبت به برند
- تشویق مشتریان به خرید در زمان حاضر
- و …
- یادآوری به مصرف کنندگان در این باره که احتمال بروز نیاز به کالا در آينده نزدیک وجود دارد
- یادآوری محل خرید
- به خاطر ماندن کالا در طول فصولی که از آن استفاده نمیشود
- حفظ آگاهی مطلوب در مشتریان
- و از این دست
جدول: اهداف تبلیغات به طور کلی به سه دسته تقسیم میشود.
نکته: تنظیم هدف تبلیغات، نیازمند داشتن دانش بازاریابی است.باید درک محصول، کالا، خدمات، جایگاه،… را داشت.یعنی در این مرحله هنوز مسائل زیبایی شناسی و … مطرح نیست و به شناخت هدف میپردازیم.
انواع روش های تبلیغاتی
انواع روش های تبلیغاتی بسته به نوع کسب و کار متفاوت است و هر کسب و کاری با توجه به مخاطبین هدفش راه های مختلفی برای تبلیغات دارد، اما اگر بخواهیم به طور کلی روش های تبلیغاتی را نام ببریم میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
نمایشگاه
ارسال نامه
رویداد
مسابقه
تشویقی
تبلیغات پیامکی
ایمیل مارکتینگ
تبلیغات بنری
بیلبورد
تیزر
کاتالوگ و بروشور
تراکت
شبکه های اجتماعی
اینها برخی از روش های تبلیغاتی هستند که میتوانید از آن ها در کسب و کارتان استفاده کنید.
حال که با مفهوم تبلیغات، انواع اهداف آن آشنا شدید به بررسی مشاور تبلیغاتی و وظایف آن میپردازیم.
مشاور تبلیغاتی کیست؟
مشاور تبلیغاتی شخصی است که وظیفه نظارت بر انتخاب، اجرا و نحوه اجرای تبلیغات شما را بر عهده دارد. مشاور تبلیغاتی موظف است تا کسب و کار شمارا مورد بررسی قرار دهد و بر اساس اهداف شما و همچنین جایگاه شما در ذهن مشتریان بهترین تبلیغ را برگزیده و بر اجرای این تبلیغ نظارت داشته باشد.
وظایف مشاور تبلیغاتی چیست؟
- مشاور تبلیغاتی مسئول آماده سازی کمپین های تبلیغاتی، بازاریابی و روابط عمومی.
- تدوین استراتژی تبلیغاتی برای رسیدن به اهداف تبلیغاتی و بازاریابی سازمان.
- پشتیبانی برنامه ریزی رسانه ها و مدیریت مالی کمپین های تبلیغاتی.
- بررسی و تایید عناصر تبلیغاتی برای مطابقت و همچنین بهبود تصویر برند در ذهن مشتریان.
- اطمینان حاصل کردن از قوانین تبلیغات و تطبیق دادن تابلیغات مطابق با برند بوک شرکت
- بررسی، مدیریت و تأیید آگهی های تبلیغاتی.
- مشاور تبلیغاتی مسئول ایجاد فرصت های تبلیغاتی جدید در بازار و شبکه سازی به منظور افزایش فروش و درآمد.
- ایجاد روابط کاری قدرتمند با مشتریان به کمک فراهم کردن خدمات عالی و متمایز.
- درک نیاز های مشتری و ارائه پیشنهادات به شرکت برای بهبود بخشیدن کالا و خدمات و برطرف کردن نیازها.
- ایجاد پرسونای مخاطب و همچنین تقسیم بندی بازار هدف و مشتریان شرکت.
- مدیریت صورتحساب و مقادیر تبلیغات شرکت.
- مشاور تبلیغاتی مسئول هماهنگی بامدیر مالی و مدیران بالا دستی برای هماهنگی هزینه های تبلیغات شرکت.
- تدوین کمپین ها، جشنواره ها و پیشنهادات فروش برای مشتریان و بازار هدف.
- شرکت در جلسات مرتبط با صنعت و رویدادهای بازاریابی در صورت نیاز.
- توسعه و مدیریت خرده فروشی برای محصولات.
- مشاور تبلیغاتی مسئول هدف قرار دادن دقیق و به موقع سوالات و مشکلات مشتریان.
این ها بخشی از وظایف یک مشاور تبلیغاتی است که باید به خوبی با نظم انجام شود.
آژانس تبلیغاتی دوچرخه از ابتدای راه مشاوره تبلیغات شما تا اجرای تبلیغات همرا شما است و در این راه سابقه درخشان همکاری با برند های بزرگی را داشته است، برای گرفتن مشاوره تبلیغاتی رایگان کلیک کنید.
منبع: jobhero , marketing-school